uteritt

red ut med Acke idag och busig som jag är så hittade jag traktor spår upp i skogen jag jag provade rida där. haha fett läskigt när det typ var ''stup'' som man inte såg för de var täkta med grenar osv! men det gick bra, men sen tog det liksom stopp och då orkade jag inte klättra runt mer så då vände jag hem.

vi var sams den mesta delen utav uteritten, vart lite irriterad på honom när jag skulle bryta av från galopp bara. han förstår nämligen inte ordet skritt på åkrar, och då kan det på lite väääl fort.

och innan jag red borstade jag honom i 30 minuter haha, helt sjukt hur många kilo päls han tappade! hans peace märke på rumpan försvinner mer och mer för varje dag.. :( synd för det är grymt tufft, och alla kommentarer vi har fått för det där märket är ju helt..... x)
min dressyrtränare igår när hon kollade igenom honom innan jag red bara ''och ja ni gör med peace också ser jag.. ;)''

haha, AWESOME :D





hahah..

Tittade på massa gamla filmer och hittade från när jag hoppade i bergström's ridhus. Eller ja, man ser nästan ingen på någon film eftersom stina står i vägen hela tiden i alla filmer typ! Haha

Häst & Ryttare [1]

Det här inlägget är första delen i ett ämne jag tänkt börja skriva om. Flera delar kommer! 

Inleder detta inlägg med några frågor.
1. Vad är "hästvärlden" för dig? (tex en sport, en livsstil osv; utveckla gärna svaret och förklara vad du menar.)
2. Har du egen häst?
2 b) OM JA: Vad gör ni? (tex, rider, kör, eller kanske NH? vad som helst.)
OM NEJ: Vad har du för relation till hästar? (medryttarhäst, ridskolehästar osv.)
"OM NEJ 2.": OM du hade en häst, vad skulle ni göra?
Mina svar:
1. För mig är hästvärlden nästan en livsstil men samtidigt är ju ridning en sport. Men jag ser inte hela hästlivet som en sport, utan då ser jag det hellre som en livsstil. Säger någon att det "bara" är en sport så anser/tänker jag att det är en människa som bara ser "maskineri" i sin häst.
2 Ja
b) Rider, umgås och har det bra tillsammans.



Dressyr!

tränade dressyr idag. gick hur bra som helst! Acke var helt med mig och vi hade en riktigt bra takt, jag bestämde hur långa steg han skulle ta med mina lår, och nej och så att han springer snabbare, utan längre steg!
jätte häftigt att kunna känna sån stor skillnad på min trippiga gosse. :)
jag kanske verkar död. men det är jag inte, haha.

allt är bra med mig och allt sånt.. :)

Stina

Videoblogg + några bilder

TACK SOFIE för alla fina bilder!
vill ni se filmerna eller är det ointressant?







SORF

Ska rida på SORF idag, pappa ska filma! Så ikväll får ni filmer att titta på haha. Bjuder på den här filmen så länge, den är "gammal". Nån månad sen. Och ni får ursäkta tröjan, men den är så skön men ja, väldigt stor xd
På filmen så gick det väll sådär om jag får säga något. Han var tjaffsig i munnen trots att jag knappt tar i honom, ni kanske ser hur han kör upphuvudet i luften? Men det gick absolut inte dåligt!


ps. ikväll kommer ett åsiktsinlägg upp


Videoblogg


stall :D

Medryttarna hann inte med Brolle idag så jag åker till stallet och rider idag! Åh så glad jag är! :D

why we ride

Jag älskar den här filmen! Den är så grymt bra gjord. Får nästan rysningar haha!

10/10-10

kommer aldrig glömma den här dagen! Helt underbar.
Tänk att det var över ett halvår sen som jag hämtade honom.. Snart 7 månader! <3


saknar mitt hjärta

Imorgon ska jag rida! Tror faktiskt jag ska rida lektionen även fast det är hoppning ;) Längtar så efter Brolle, han har ju gått EXEMPLARISKT verkligen de senaste gångerna som jag red honom, åh guud så fin han vart. Förlåt om det låter som jag skryter eller så, menar absolut inte så utan jag bara saknar honom och ridningen!
-
Har väldigt ont i armen så ska väll trycka i mig en alvedon strax. Tror N skulle ta med Brolle på sin ridlektion idag så jag åker nog och tittar då. Bjuder på en gammal bild sålänge, min andra data (okej, tangentbord) funkar inte!

Hemma

Det gick jättebra i västerås, min arm var jättefin så jag behöver bara ha gips i 5 veckor! Fatta hur glad jag är :D Min arm såg jätteynklig ut när dom tog av gipset och kollade såret haha, alltså gud! Fick även plastgips och det är jättelitet och smidigt så nu kan jag ha vilka kläder som helst typ osv!

Inköpet i västerås blev en flughuva eller vad man säger, från bucas. Kunde inte lämna in begagnade sakerna heller för det var så fullt, men nästa gång så!:)


Västerås

Ska åka till västerås typ, nu(!) för att röntka armen och byta gips. Sen ska jag lämna in lite (massor) av saker till gladahästen som dom säljer i sin begagnade saker hörna typ, så då får jag lite pengar om sakerna blir sålda. Kommer förhoppningsvis vara i västerås hela dagen då det finns flera ärenden, men jag kanske slänger in en mobilblogg eller någonting, vi får se.


har inget till er

kära läsare, jag har liksom inget att skriva om. jag har en stoooooooooor bloggtorka. plus att jag inte hinner.
så ni får väl klara er med Amanda lite nu. Acke fick iallafall vila igår, men jag var dit och fixade allt. han ska ridas idag, men vart har jag ingen aning om.

jag har blivit allmänt förvirrad den senaste tiden, vet inte vad som har hänt.





dö inte utan mig, som jag nu brukar säga. jag med det där braiga självförtroendet..? ;)

cheval ridsport

Nu har Cheval Ridsport fått in det här sjuukt snygga schabraket från Eskadron. Älskar det, får se om det blir mitt någon gång i framtiden!




hemma från stall

Jag kom nyss hem från stallet, hade ju glömt att jag hade kvällsfodringen haha! Tog in hästarna osv. Brolle hade vart jätteduktig idag sa dom, han var glad osv när dom red :D Gosade lite med honom i boxen, kändes nästan som att han saknade mig. På fredag provar jag nog rida iallafall!!


heh

jag säger förlåt igen.
men Acke är awesome! rider runt och allt rullar på. han är soet! men jag har lite ångest över June.. hon vägrar komma till mig i hagen, så jag har liksom inte borstat henne på flera dagar! :(
men hon har iallafall inte täcke så ingen päls som rullar ihop sig under täcket. har inget att säga faktist..

-BILDER FUNKAR INTE!!!

Stina

ojojoj!

Gud vad dåligt jag bloggar. Men nu kommer jag inte träffa Brolle förrän Torsdag/Fredag så vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Ni får ge lite tips!! Kanske kan skriva någon utvärdering av min utrustning? Min favoritoutfit? Gamla bilder? Vad som helst, hjälp till lite hörrni! :)



videobloggar sen i fredags





förlåt

Har inte bloggat idag för att jag vart med kompisar hela dagen och inte ens träffat Brolle. Och nu ska jag till att sova. Igår (fredag) gjorde jag några videobloggar som kommer upp imorgon! Förlåt, gonatt!




awesome

Acke var super duktig idag. red i shorts och linne barbacka i gräshagen, gick jättebra! han var mjuk, fin, lätt och ja. duktig helt enkelt :) finns inte alls mycket att säga. uppdateringen är kass, jag har dataförbud, men mamma är snäll som låter mig sitta på kvällarna i alla fall. ja livet leker lite halvt x)


pigg ponny

Acke blev skodd idag så jag trodde att han skulle vara öm, men han brydde sig nästan inte alls, så jag kunde rida lite hårdare än tänkt. dock var han inte världens roligaste. 16 år och vet inte vad stopp betyder?! det är ju nästan pinsamt Acke.. jag vart i vilket fall som helst riktigt förbannad på honom, jag vet att jag egentligen inte vore.. men GAAAAAH va arg jag blev, jag fattar inte hans problem riktigt. helt döv i munnen, bryr sig inte ett skit. han blåser ur sig fula grisljud och studsar, sen drar han iväg igen, nej usch och fy.

han blev i alla fall liiite bättre sen i galoppen. men i traven på hemvägen var han rena drömmer så ja, han hade tur om man säger så. haha ;) perfekta flyttningar för skänkeln, mitt tempo, gick och böja hur mycket och hur länge som helst, supernöjd med min bebis ändå.

sen kan jag passa på att säga att igår när jag gick med Acke i skogen bet han mig i fingret så det knakade till och det blev en grop in och helt buckligt. haha äckligt värre, dock inget brutet. det har rättat till sig nu.
men jag har alltid velat bryta något, fett coolt. men jag är liksom rädd för att det ska göra ont, men jag vill ha brutet ändå. x)

fortfarande dataförbud men ibland låter mamma mig sitta hääär.


gamla bilder










Hanna och Bravur Guvijo

Om någon undrar varför Brolle gapar på de flesta av bilderna så är det för att han tuggar/gapar väldigt mycket när man rider. vill ni se fler bilder?









förlåt

förlåt men jag har ett litet dataförbud..
Acke har tappat skon nu, men hovis kommer imorgon. gick en promenad med Acke i en och en halv timme idag i skogen. ja, finns inte mycket att säga.
måste fixa annat än blogg nu.. :p

<3

Tror inte jag hinner slänga upp bilderna idag, men imorgon.. var beredda på en sjuukt snygg bildbomb då! Ska duscha och sen in till stan, puss!


FotografN

Ska ju fota Hanna när hon rider Brolle och Titan idag så ni får lite bilder sen! Om ni vill haha, men de hoppas jag. Längtar verkligen tills jag kan rida, det var snart en vecka sen.. Inte så mycket jag veet, men jag är ju faktiskt van vid att rida iprincip varje dag. Och jag kommer nog inte kunna rida "seriöst" när jag börjar rida (med gipset) för att jag kan få pemanenta skador då.



FILMEN



Mamma filmade knappt något, det här var den ända bra. den duger väl :)


Finaste vännen

Idag rider Jenny eller Johanna Brolle, och imorgon ska Hanna rida. Jag ska också till stallet imorgon i fota henne, så då får jag ju träffa honom igen. På Fredag rider Emmy tror jag, och på Lördag blir det vila eller så får vi se om någon kan rida, på Söndag har ju iallafall Nathalie & Hanna honom. Och nästa vecka på fredagen tror jag att jag rider, om jag har fått permanentgipset! Åh hoppas!

häromdagen när jag vilade på en sten, fick besök av en snorig och dreglig mule :)



aj

Kommer ju somsagt inte vara i stallet så mycket i veckorna, men jag försöker blogga ändå, men vad skulle ni vilja att jag skrev om då? ge förslag, vad som helst!?


Dagens ridpass

Red ut en sväng till en åker, tog typ 20 minuter så han var nästan helt igång skrittad när jag kom dit (för er nya så mååååste jag skritta 30 minuter)  sen red jag på en åker, han kändes väldigt fin, han blev sjukt mjuk redan i början!
lite stark och hård var han, men jag rider utan nosgrimma på vanligt bett, gjort i flera veckor nu.. haha.
men då gapar han mest och drar ned huvudet, men ska rida med fullcheck-bettet nu och nosgrimma så blir det bra :)

racade lite med han och det tyckte han var kul.
imorgon så ska jag hoppa lite i gräshagen - även lite högre hinder, mellan 1 m & 1,05 .  och min syster eller mamma har lovat att filma! i alla fall om vädret tillåter.

så förvänta er en gooo filmsnutt imorgon :)




västerååås

imorse så gick jag ut till stallet tidigt och fixade allt åt Acke och June. sen åkte vi till västerås.
mamma köpte typ det ''viktiga'' som flugmedel och sånt. sen köpte jag en kingsland tröja, helt underbar är den :')
skulle egentligen fått en till men det blev inte så.
men den här kan man inte ha ut och in! det är en tröja från båda hållen. ena sidan är den grå och en stjärna på ärmen som det står ''KL'' i.

andra sidan är den vit och lurvig och över hela ryggen är det en stjärna som det står ''KL'' i.
jätte skön är den och jag älskar den redan. den kostade bara 500 !
skulle kolla på kavajer också men ingen passade som jag ville. men jag hittade en ursnygg skjorta med bling! GAAAH aldrig sett en så snygg förrut! går verkligen inte att beskriva, ni kan nog inte ens föreställa er. skulle köpt den om det inte var för kort i midjan. men jaja, man kan inte få allt.

är riktigt nöjd med tröjan och man borsten jag köpte till mig och Acke så jag ska inte klaga, min mamma är bra ändå :)

oj nu gjorde jag samma misstag igen = inga bilder = ingen logga = tråkigt = ni får leva med det.

Stina


Hemma

Blev inge bilder i stallet idag. Iaf så red Emmy, brolle var riktigt tjurig men det gick bättre och bättre! Sen så kom J & J dit och vi pratade om vilka dagar osv, så nu har dom Brolle måndagar, tisdagar & onsdagar! Sen så kommer jag vara i stallet 1-3 dagar, och sen kommer ju antagligen N & H ha Brolle de dagar som passar och så. Men nästa vecka tänker jag börja rida igen :)


stallet

Ska strax åka till stallet, bjuder på en bild sålänge :)




inte häst men aja..

bjuder på lite bilder på mina armar osv från sjukan, titta inte om ni är superkänsliga

mitt i vänster handflata. dom rengjorde det med en tandborste.. paiin

svullen handled xd dock mer svullet irl

sne xdxd de knäcktes inuti armen när jag tryckte xd



kan ju updatea er hur de ser ut nu, fast ne ;) de är typ blod/vätska och var överallt och jag är helt blå,haha

Imorgon ska Emmy rida Brolle, skönt att någon kan :)


dagen

var hos Brolle som vanligt idag, hade tänkt rida men nej.. Köpte btw såna här ssg technical ridhandskar*, inte så snygga men sjukt sköna och tunna. Kommer inte kunna använda dom förns gipset är borta men jaja.. Förresten, jag släppte Brolle i en hage som var ÖPPEN och sen lät jag honom beta medans jag låg på en sten. Var skiträdd för att han skulle dra, men när jag smackade så kom han till mig? Undrar om han förstår att jag inte "orkar" just nu..

lite bilder








ojdåå

oj, varit fullt upp hela dagen även fast jag inte gjort något! inte ens ridit. :o
haha, men har vart sneler och vart med min syster lite, faktist så har vi inte tjaffsat en enda gång idag! de ni.. ;)
i alla fall så var hon med mig till stallet och städade mitt skåp lite medans jag mockade och allt sånt.

Ackeli fick vila tycker jag. men myste med honom i hagen istället, världensbästa gick inte ens iväg ?! han gick efter mig i hagen och jag hade inte ens nå gotti till han. så vi myste lite och nu sitter jag här..

imorgon så drar jag nog till v-ås så då blir det inte heller så mycket uppdatering, men jag hoppas ni överlever. :)

-bilder funkar inte, kan förklara varför en annan gång

Stina

förlåt x100

Det är jobbigt att blogga med en hand och ni får ursäkta mina stavfel som kommer lite här pch var! Jag ska till stallet ikväll, ska nog rida lite.. Pappa kommer nog inte vilja låta mig göra det men jag vill bara skritta lite. Åh, längtar tills jag kan galoppera över åkrar, hoppa diken och allt. Och jag och Brolle som hade börjat med sjuukt fina galoppfattningar från skritt! Han kommer typ tappa alla muskler, precis när dom kommit liksom.. Åh, måste hitta någon som verkligen kan rida honom i rätt form och allt. Annars får vi börja om från ruta 1.



btw, tur att stina bloggar bra, för jag kommer nog inte vara så jätteduktig på de just nu!


uteritt & hopp !

idag red jag ut i skogen med en i stallet, gick väl bra! lite steniga stigar så jag har förståelse för att han är lite klumpig.. haha. dock slog han till riktigt hårt i en sten så skon glappar lite.
men när vi kom hem red vi i vår gräspaddock. först var han helt hyper, sen vart han galen i allt gräs. när jag hade ridit runt lite småskutt hoppade jag på lite hinder, super duktig var han!
hoppade bara sockerbitar så det var knappt något, men det var sjukt varmt så han blev svettig.

sen när vi kom hem duschade jag Acke litegrann så han fick svalka av sig. sen släppte jag ut honom i en liten gräshage så han får börja vänja sig med gräs, har ju kommit en hel del redan så det ska ju börjas i tid!
men han åt bara i någon minut, haha sen vart han orolig för tjejerna i andra hagen så då gnäggade han bara och galoppera runt, så då fick han gå med dom istället, men det var ju alltid något.

han kändes förövrigt väldigt fräsch, pigg och glad. jag LOVE hans galopp nu, helt underbar! och hans småskutt över hindrerna var super härliga, plötten.

eftersom skon sitter lite glappt så ska jag rida lite lugnt på mjukt underlag så att det inte gör ont, men hovis kommer på fredag och fixar alla hästar så det ska inte vara några problem.
nej nu ska jag faktist kolla & anmäla mig till en massa tävlingar, väldigt sällan jag gör det!



L-O-V-E.



bråle

Var nyss och träffade min lilla prinskorv, nathalie red! Blir väll inte nå ridning för mig den här veckan.. Kommer nog videoblogga, det är lite svårt/drygt att skriva med bara en arm!

mångoot och hennes prinskorv



Stallleet

sitter i stallet nu. har fixat allt till både Acke och june. En från SORF kommer hit och rider fjordingen i stallet och då ska vi rida ut en lite lång tur i skogen med dom. fast ja.. hon kommer kl 4 och jag åkte hit 10, haha!
men allt är rent och fint nu så jag sitter mest och funderar på vad jag ska göra..

ska väl gå in till mamma snart och äta något innan jag går ut till stallet igen. finns inte mycket alls att säga men jag bjuder på lite pics på mitt stall :)

utanför stallet

logen/lösdrift

lösdrift


logen, en massa hö osv..

stallgången och en massa boxar.

foderrummet.


sadelkammare/fikarum.

bilderna är inte från idag, dom togs i vintras. :)

såhär ser lite ialla fall ut.


TÄVLAR


http://internationalshowjumping.blogg.se/2011/march/tavling-1.html#comment


förlåt!

Jag har vart på akuten efter att ha ramlat med crossen. Jag har två ben brutna, handled & båtben. De är väldigt ovanligt att man får båda samtidigt och är svårläkt, sen har jag infekterad hand, och min obrutna arm är HELT uppskrapad. Bloggar mer sen, måste sova nu, har vart på akuten 12 timmar!


otroligt

idag var första gången på länge jag gosade men Acke. eller alltså jag brukar göra det, men inte på det här sättet liksom.
när jag skulle borsta honom stod jag och kramade honom hur länge som helst istället. sen pysslade jag med honom i ansiktet. han stod och bufflade och naffsade på min jacka.
sen satt jag mig mot väggen i boxen, och vet ni? han somnade!
det var nästan läskigt. jag bara satt där och han stod med huvudet nere hos mig och blunda. ibland tog jag min hand och klappade löst på mulen och då tittade han lite försiktigt sen blundade han igen.

det var helt underbart. allt var helt tyst liksom, och Acke trivdes!
sen när jag släppte ut honom i hagen så släppte jag han lös och sprang iväg då sprang han efter mig i galopp och fortsatte sen genom hela hagen till sina kompisar.

vissa dagar kan jag inte förstå vilka fantastiska djur vi har egentligen. men idag kändes allt helt...... nej jag vet inte. det känns som att jag älskar Acke mer och mer för varje dag även fast det egentligen inte vore gå.



bästa på länge..

eller ja, bästa någonsin!

red ut idag med Acke, hade tänkt rida ut på vägarna sen vända, men jag provade mig fram där vägen tog slut och så ser jag långt borta, vid en jäkla massa åkrar dääääääär borta ser jag en bilväg och då förstod jag att det var en stig där borta jag brukade rida på. när jag såg det stod jag bredvid en lada som det stod ''väster ängen'' på, så jag red ut på den ängen och tog väääääärldens härligaste galopp, typ smälter mer än igår..

jag fortsatte galoppera över TVÅ HELA ÅKRAR!  sen visste jag att det skulle finnas ett dike, jag visste exakt var. men sen hade jag tydligen glömt hur stort.. men jag galopperar dit med världens känsla och sen mitt framför diket ser jag att det är typ 836386523832 meter stort fyyyyllt med vatten, men det var la inga problem, Acke är ju van med strömsholm fälttävlans banor sååå.. ;) haha han tog ett skutt över och fortsatte galoppera.

sen kom jag ut på en väg hemmåt och då travade jag lugnt och samlat sen skrittade jag av lääännngggeee.

men det bästa av allt var väl känslan! jag tog inte hårt i hans mun en enda gång. han lyssnade på mig och var kolugn! helt underbar. vi kunde galoppera och hoppa stora diken utan att han stack iväg och blev stark.

red ca en och en halvtimme.



en sån här ritt är många ridskole ryttares dröm uteritt, ungefär en sån här grej ville jag uppleva hela tiden när jag gick på ridskola.
föreställ er en helt underbar ponny som lyssnar på allt du gör, galopperar över ängarna och hoppar över världens dike, du kan länga galoppen och köra på lite hur du vill när du vill men får lika enkelt tillbaka hästen i lugn fart igen.

ååååååh, min dröm uteritt med min drömponny. - och det är uppfyllt<3


lääängtar!

idag var det typ hur varmt som helst. tyckte i alla fall jag! hehe. red ut i en tröja bara.. men då liksom känner man somaren. helt underbart skönt.
det jag längtar mest efter är väl strömsholm & fälttävlan med Acke där, ååååh finns inget bättre!
så otroligt kul :')

nu gillar jag faktist att det är lov. det är grymt skönt ute och jag ska ut på åkrarna varje dag! Acke försöker hoppa ner på åkrarna hela tiden. haha så busig.


tänk när man kan rida såhär .. <3


kontroller

något jag alltid gör när jag kommer till stallet är att kontrollera allt så jag vet att allt är okej med ponnyn/ponnysarna.

först går jag in i boxen och kollar:

- har har bajsat som han brukar? alltså är det samma mängd eller är det rinnit. ibland kan han ha lite grönt, men det är endast när vi släppt ut dom på bete, han har aldrig haft såna problem.

- har han druckit vatten? i vanliga fall dricker han mellan en halv och en hel hink. beroende på hur han har ridits osv. ibland kan han ha druckit 5 cm i hela hinken bara och då blir jag lite orolig, men nästa kväll är allt som det ska så det är lugnt.

- har han ätit upp maten? om jag vet att han brukar äta upp sin mat, sen någongång finns det kvar då kan man ju undra. fast det har aldrig hänt, bara när jag ökat på med höet!

- är krubban helt ren och inte en fläck i? Dååå är allt i sin ordning!

men när jag tar in Acke:

har alltid med en hink med lite foder när jag hämtar honom så när han äter ur den ute i hagen går jag runt honom och känner på ryggen osv om han känns okej.

- får jag borsta alla ben? om jag får borsta och röra alla ben och vara lite ''hård'' när jag känner runt benen så förstår jag ju att han inte ömmar och har några obehag.

- är alla hovar okej? kollar om alla skor sitter ordentligt, alla broddar är på, sulorna sitter på plats, strålen är fin, och inga sprickor.

- tar tempen (ibland), för att kolla att han inte har feber.

- leder han bredvid mig och kollar så han inte går ojämnt osv..

- kollar ögonen så att dom inte är röda eller en massa skräp.


ja det finns en massa, har säkert glömt lite saker, men här har ni ju några kontroller jag tar varje dag för att vara på den säkra sidan, jag menar - vem skulle inte vilja att sin egna bästis skulle må bra? ;)




en bra fast dålig bild

den här bilden hade vart så sjuuukt bra och visat hur fin han var, om inte JoAnna stog där haha! Men ni ser ju ena bakbenet, han trampade under jättebra osv.. Ååh




Så duktig !

idag när jag red alltså.. skrittade först - som vanligt haha. men redan då kände jag hur fräsch han var, han längde otroligt bra! sen skulle jag trava och då började han självklart studsa och slå upp huvudet lite, men han lugnade ner sig.

sen vände jag hem igen och skulle ta en galopp, jag kortade tyglarna så att jag kunde ha en mjuk avslappnad hand framför sadeln istälelt för att spänna mig och dra bak dom, då började han som vanligt sticka iväg osv, men då bröt jag av, sen tog jag en till galopp och fy tusan! vilken underbar ponny! han var världens härligaste.

sen tog jag höger galopp och tror ni inte han är precis lika underbar?! joooo, seriöst, jag smälte typ!
sen travade jag i lite mer form hem en bit och han var kolugn! så himla härlig.

massa morötter till den ponnyn?  jaaaaa!



Världens bästa häst

Brolle var så jävla duktig idag.. Alltså, jag vet inte vad som hänt med honom men han är sjukt underbar, gick i form största delen av ridlektionen idag.. Han kommer aldrig se ut som ett halvblod men det här är faktiskt skitbra för att vara varmblod! Blir så generad när alla pratat om mitt jobb med Brolle, det är faktiskt Brolle som gör allt! Men gud, tack alla. Även fast dom som sagt det idag inte läser, men gud.. Bilderna får förklara ridpasset!

alla bilder är inte så fina men det är bilder iallafall! pappa tog bara kort i början/slutet så det blev inte bilder när det gick som bäst, men jaja
igga min fot













svar

eftersom jag inte får gå in på hennes blogg så svarar jag här! :)



svar: vet du, jag skiter fullständigt i om du tror att jag tar åt mig, för det gör jag absolut inte. Och nej, jag skrev till och med i texten att jag skiter i om du ens läser den! Så nej det var ingenting om att starta ett bråk, jag bråkar inte över internet, jag bråkar irl och det är något jag gärna också undviker. Jo du får gärna skriva att du trivs bättre att blogga med Alva! Det är väll jättebra för dig, och skaffa mig ett eget liv? Haha jag har ett eget liv! Förklara för mig på vilket sätt det är fegt, omoget och patetiskt? För vet du, dina ord biter inte på mig. Och jag fattar inte hur det kan vara lågt?
Du kan INTE säga att du INTE menar mig, för det är ganska klart och tydligt och efter ditt skitsnackande som jag fått höra på så skulle jag absolut aldrig lita på dig! Du får säga vad du vill men det är uppenbart. Jag kastar inte skit, jag har skrivit en förklaring om vad man går in på för personliga grejer, jag har inte skrivit någonting i hopp om uppmärksamhet eller att kasta skit på dig. Du har så dåliga argument så man bara skrattar åt dig, du kan inte ens ha en normal diskussion utan att skriva "omoget, patetiskt, usch, fegt" osv, det visar att du är den ända omogna.
Du får skriva hur många rader du vill om att du tror jag tar åt mig, det är ditt liv och ditt val för jag tar inte åt mig bara för att du skriver det. Visst, blockera mig från Alva's och din blogg, om det nu är problemet! Jag gråter inte för det.
Du är den som inte verkar fatta något, jag skrev i början av inlägget "bryr mig inte om personen som skrev det här under läser eller inte" så det var inte för att starta ett bråk, men om du tar det som det, fine, jag nappar inte på det.
Jag längtar till nästa gång jag ser dig i stallet, då ska du få förklara för mig vad du menar med alla ord som "skaffa ett eget liv, patatisk" osv, men då kniper du antagligen munnen. Spelar ingen roll om du säger att du håller dig undan från mig. Bakom datan är du riktigt tuff medans du irl bara vågar blicka.
Det du gör, ligger på lågstadienivån.

 Nej, jag försöker inte starta ett bråk, jag får bara inte vara inne på hennes blogg och du är det såhär jag blir tvungen att svara. Fast hon brydde sig ju inte om jag "hängde ut" henne skrev hon ju, och jag menar inte att hänga ut heller. Bara ett svar, för jag kände migt tvungen att svara på detta då hon skriver så.. konstigt.


Första och sista gången jag tar upp det här!

Det här absolut sista jag kommer skriva något sånt här så öppet - men nu är jag trött på alla jävla skitsaker så nu ska ni få höra en lång historia.

-bryr mig inte om personen som skrev det här under läser eller inte, men ni ska veta att ni går in jävligt personligt om ni skriver att Brolle är en "maskin", at that point, it's not a game anymore.-

Den här texten hittade jag på en blogg, läs den innan ni fortsätter läsa.

har suddat över namn osv.


Nu ska ni få höra. Jag tycker det är ganska uppenbart att personen menade mig "skarpa bett, hoppa 3 dagar i rad, hoppmaskin osv.." det kallas smygdiss kan man säga, jag tar inte åt mig, men jag blir förbannad för jag vet att hon menar mig efter att ha skrivit flera smygdissar såsom "jag trivs jättebra att blogga med ****" jaha, kul för dig! Och vi har haft ett tjaffs så jag vet liksom. Och att man ska ha bra kontakt osv med sin häst. Det här inlägget kommer inte bara handla om just den kommentaren, men ändå så kommer det göra det samtidigt.

Långt inlägg nu så läs bara om ni orkar!

Vi börjar från början, 2009. Jag hamnade i fel sällskap och gjorde dumheter - rymde hemifrån, drack alkohol, umgicks med missbrukare osv. Till slut gick det så långt - jag rymde till Borlänge, med ett tåg. Vi plankade (gick på utan att betala, för de som inte vet.) på tåget och var i Borlänge då. Sen när vi tänkte åka hem plankade vi igen, och vi blev avkastade i Hedemora. Där blev jag hämtad av polisen i Hedemora, jag hade fått ett LVU (LVU= Lagen om vård av unga) och det betyder att mina föräldrar inte bestämde längre, soc hade "tagit över" mig.  Hela min värld rasade samman, vi (jag och min syster + en vän) fick åka massa olika polisbilar, sen kom vi till Salas polisstation. Där fick min syster gå ur bilen, men inte jag. Vi fick skiljas åt, jag och min syster (vi var typ bästa vänner, vi var som en person.), vi fick åka till olika behandlingshem.

Jag bodde i Enköping, där jag blev mött av en personal som jobbade på hemmet. Polisen tog kort på mig, jag tittade mig omkring, jag var mitt ute på landet, då visste jag inte ens om jag var i skåne eller västerås typ, jag var helt borta, chockad och helt krossad. Inne i huset blev man visiterad utan kläder, dom tog mobil och allting och kollade igenom. Jag fick genomgå pissprov osv. På hela 2 månader fick jag inte prata med min syster, inte veta vart hon ens var. Jag bodde med 3 andra tjejer just då. I början av 2010, januari fick jag flytta till Uppsala och bo tillsammans med min syster. Personalen där var hemska, dom ljög för föräldrarna och provocerade oss så vi inte skulle sköta oss, för dom får ju mer pengar ju fler som bor där. Och vi var "lättskötta", vi rymde aldrig eller så. Behandlingshemmet tjänade 4000kr/per person varje natt. Och jag bodde där i 10 månader, jag fick flytta hem i Juni 2010.

Hela sjunde klass var katastrof, jag hade knappt någon skolgång alls och när det väl var bra så funkade inte min hjärna. När jag flyttade hem så var jag med kompisar hela sommaren - men jag mådde dåligare och dåligare. Alla dessa människor på behandlinshemmet fick mig att må psykiskt dåligt och det ville inte försvinna ur min hjärna. Jag började "skolka"/stanna hemma från skolan för mitt psykiska mående. Jag klarade inte av att vara inne i Sala, jag var(är) helt förstörd. Jag har haft både kontakt med soc, bup, fbu m.m. för att alla tror dom kan hjälpa mig, men det går inte.

Nångång på hösten bestämdes det, jag skulle få en foderhäst. Men jag hamnade som ägare på en varmblodskille istället - Brolle. Han reste mig upp, han fick mig glad. Jag la ner hela min själ på honom, jag ger honom mitt liv om det så ska vara. Och ingen kan säga att jag ser honom som en maskin, för det gör jag verkligen inte. Jag  dör verkligen för honom, han räddade mig verkligen från döden och jag tvekar inte en sekund för att rädda hans eget med mitt. Ingen anar vad jag vart med om, ni kan inte ens förstå detta. Jag är hjärntvättad typ, jag är deprimerad hela tiden - förutom när jag är med Brolle. Han är verkligen min sol i natten!

Efter att ha vart med om alkohol i väldigt tidig ålder, misshandel osv så är ändå det värsta behandlingshemmen. Men en sak lärde jag mig, och det är att stå upp för sig själv, och jag tänker aldrig vika mig. Jag backar inte första steget, men jag är heller inte den som kastar mig in i ett slagsmål pang poff. Men ja, ni förstår inte. Ni förstår inte vad Brolle är för mig!

Medryttarna hoppade Brolle i måndags, 40cm (SMÅ HINDER, som det faktiskt är!!) och jag har hoppat honom 15-30cm de andra dagarna. Man kan ha bommar varje dag utan att slita på hästen. Jag skulle aldrig slå honom eller tvinga honom att göra något, aldrig.

Personen som skrev texten där uppe är verkligen ingenting för mig längre. Jag tog inte åt mig - men att jag ser honom som en maskin grävs djupt ner i hjärtat på mig, för jag skulle vända mig själv ut och in för Brolle. Ni anar inte vilken kontakt jag och Brolle har, jag hatar att prata såhär för jag tror knappt på sånt här själv - men vi kan nästan läsa varandras tankar. Det är kusligt, för jag får jättekonstiga känslor. Varje gång jag ser honom pirrar det i magen och mitt hjärta hoppar över ett slag.

Ingen kan säga att texten inte var mot mig, för jag vet att den var det. Jag red både med kimblewick bett ("starkt") och jag hoppade 3 dagar i rad. Jag blir inte ledsen, men det träffar mig. För hon vet inte vad som ligger bakom mitt huvud varje dag - varför är mitt liv såhär?
Jag skulle vara död nu om det inte vore för Brolle, utan att överdriva. Det kan ni fråga vem som helst som känner mig.

Jag älskar mina äkta vänner och pappa, dom försöker iallafall förstå. <3


allt klart

Acke fick vila idag. men var dit och fixade allt åt både June och Acke i alla fall. snälla som dom är så gick det riktigt fort! dom hade vart riktigt snälla med att inte stöka ner så det var omtänksamt. x)

och nu är allt på plats igen, jag har haft en sån här typ ''livrädd period'' jag har nästan skakat utav rädsla och inte kunna slita tanken från vad som hade kunnat hänt. tänker inte säga vad som har hänt här, men det är riktigt allvarligt. inte alla som känner sån rädsla alltså.. speciellt inte i den här åldern bara! det handlar inte om Acke, utan om min framtid.

men nu är alla bitar på plats igen och jag tror att det är lugnt!

-bilder funkar inte..

Stina

Mugg & underbar häst

Ingen tvekan om att det är mugg, ville nog mest ha bekräftelse från någon.. Så innan jag åkte till stallet for vi till apoteket och köpte Silon(?) och någon rengöringssprit, så det blir nog bra snart!


     Brolle var helt jävla amazing idag. Kunde ha ridit med sytråd, alltså.. Minsta lilla så gjorde han det. Sjukt underbar, mycket trav och små volter, nyttigt! Han gick i en ärlig form hela tiden - även i galoppen! Ååh så nöjd!
Imorgon blir det SORF och dressyra, sen på lördag uteritt! Alltså jag kommer vara hög på det här hela tiden nu, min häst är fan helt underbar.

"Dagens outfit"
Schabrak hööks
damasker glada hästen
sadel/sommer hagen
träns (?)
pannband hööks
nosgrimma horze
bett kimblewick
förbygel hööks
martingal globus/gladahästen
sadelgjort Tekna/gladahästen
stigbyglar mountain horse
rumpvärmare glada hästen







don't stop, don't change stay beautiful

randomrubrik.

Ska till stallet ganska sent idag, ska rida till sorf's paddock (som jag sagt 7 gånger typ). Lite dressyr/slappt, imorgon blir det dressyr i ridhuset. Förresten, måste faktiskt fråga om lite hjälp!

Jag vet inte om det är mugg eller skav Brolle har fått. För han fick skav från sina gummiboots, ganska mycket på vänster fram. Alltså det blev liksom ett sår/sårskorpa osv, men det ser lite ut som mugg också, fast jag vet inte. Kan ta ett kort och visa! För jag är inte sjukdoms-expert, och när man söker på google så får man ju bara fram skräckexempel.

liknar lite det här, fast absolut inte så där mycket. och inte såren, utan bara själva skorpan


resten av det jag får upp på google ser ut såhär typ, och så ser det inte ut på Brolle!



Lovar att inte blogga mer idag efter det här!

Bloggar jag läser:

Johanna Grant's blogg [HÄR]
Lisa Ågren & Andrea Olsson's blogg [HÄR]
Linn Strelin's blogg [HÄR]
Johanna Torudd's blogg [HÄR]
Pontus Lidsell's blogg [HÄR]
Linn Olsson & Sofia Genne's blogg [HÄR]
Isabella Nilsson's blogg [HÄR]

typ dom, sen läser jag andra bloggar ibland, typ som dressyrmupparna. FAST HATAAR DOM. haha.
Sen typ kissies, kenzas, paows, isabelles m.m
Kanske ovärt att länka dom där bloggarna som jag länkade, eftersom dom är "stora" men alltså tänkte någon kanske inte vet vad deras bloggar heter. Sen valde jag att inte skriva upp de minsta bloggarna, då dem flesta suger, jag läser dem bara för att det är någon jag känner. Haha okej dom kanske inte suger men dom får haffa egna läsare!

bjuder på en bild på min fula travare ;)



Hiss & Diss




"Ordentliga" ryttare. Menar typ, såna som inte flängrider hela tiden, finns en i stallet som aldrig rider seriöst eller vad man ska säga. Visst om man är 5 år men från 10 och uppåt tycker jag att man ska kunna rida lite seriöst ibland iallafall och inte bara flänga!
Glada hästen i spiltan. Min favorit ridsportbutik, typ. Dom har snygg butik, inte stökig eller så, många schabrak, trevlig personal, ett stort urval helt enkelt med trevlig personal!


Hööks. Eller, alltså jag brukar köpa schabrak/träns nån gång ibland och tränsen gillar jag! Men så jävla tråkigt att dom gör kopior osv, fast en del kopior blir ju fina! Men jag tycker inte personalen är särskilt trevlig, och sen en del saker är lite väl tråkiga!
Dyón chaps. Ni vet dom brun/svarta? Jag tycker inte dom är så snygga, sen är dom ju dyra, tycker Dyón förövrigt har sjuuukt dyra priser, men även väldigt snygga saker oftast!


Hemma

He-rr-eg-ud. Red i två timmar, ja ni hörde rätt, två!!! haha, "hoppade" lite, blev typ en studs på 15cm och ett kryss på 30 ;) ooh, här snackar vi alltså! Först red jag ut, det gick bra, han blev lite stressad men det var nog för att Tin-Tin var det. Gick ganska bra idag, tränade på galoppfattningar från skritt och det gick jättebra.

Förresten, jag älskar dina kommentarer hahah sofie "Men dom får väll skylla sig själva om jag ska bli sämst på att rida!" :D Nu ska jag ta de lugnt ett tag, imorgon ska jag rida till sorf's paddock!

Kolla vad hans högra näsborre är svullen :( vet inte vad han gjort



bara en varning i förväg

ibland har jag inte tid att blogga, vilket jag hoppas att ni har förståelse för.
jag går i skolan från 8 till halv 4, vissa dagar i alla fall. sen har jag trots allt en ponny ibland 2 att ta hand om.
och sen har ju alla perioder när man bara inte vill. men jag ska försöka så gott jag kan!

bilder funkar inte.

Stina

Stinas första inägg!

jaa här är mitt första inlägg och jag hatar dom första inläggen lite för mycket. vet aldrig hur jag ska skriva.
men till höger så kan ni ju se lite om mig osv. men nu hade jag tänkt berätta lite om igår och idag.

Igår:
- böt padd till sadeln. sen red jag ut en sväng och det var som att han inte hade något i munnen, han drog, var stark och lyssnade inte. men det var bara att bita ihop och komma hem tillslut.

Idag:
- böt tillbaka till fårskinnspadden. red ut en sväng idag med. gick riktigt bra, han var lyhörd och snäll ponny! finns faktist inte så mycket att säga. haha, men allt berodde trots allt bara på sadeln, han tyckte det var bekvämare med fårskinnspadden.

bjuder på en jätte gammal bild. :)

Stina.

(jag har en logga men ibland funkar det inte att ladda upp bild så ni får överleva såhär ibland.)

rubrik

Nuuuuu ska jag dra till stallet, eller om typ 45 minuter då. Ska rida ut med L, sen rider jag i paddocken ett tag, ska ha lite "hoppning", tredje dagen i rad haha men det "sliter" ju inte eller något med tanke på att det som max vart 40cm och igår 20cm, det är ju bara upphöjda bommar iprincip. Så idag blir det också småskutt, ska försöka få honom att inte dra så mycket över/efter!

min lillbebissss för nån månad sen

woops?

Såg att min gamla blogg som jag hade tsm med J har tappat prenumeranter på bloglovin, de var 8 stycken förut och nu är det 6, och vi har redan 2 stycken här? Hm, några som gillar mig kanske? :D

skoja bara men lite kul är det faktistk! ;)
-
trött bebis


Mongoryttaren Amanda inviger bloggen

Seriös rubrik alltså! Har suttit och kodat osv ett tag nu, hoppas Stina tycker att designen ser okej ut iallafall så jag slipper ändra hela! Tror ni vet vem jag är, de flesta av er. Hoppas vi får hit lite läsare också, men det tror jag ;) Finns ju väldigt många dåliga bloggar, om man säger så.. Orkar inte skriva nånting speciellt just nu, ni kan läsa lite [HÄR] om ni vill veta om min dag osv!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0